به گزارش وبدا، نخستین پیش رویداد سماق با هدف گسترش فرهنگ نوآوری و خلاقیت و همچنین تقویت ارائه ایدهها در تالار دکتر سالاری دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد.
در این نشست که با حضور جمعی از مسئولین ادارات و نهادهای شهرستان گناباد، اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد، دکتر شکری متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطالبی علمی درباره اهمیت و خواص سماق ارائه کرد.
حرکت دانشگاهها به سمت فناوری و کارآفرینی
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این جلسه، تغییر نسل و ماموریت دانشگاهها را پاسخ به مطالبه جامعه و نیازهای آن دانست و گفت: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی پس از آموزش و پژوهش که هدف و ماموریت اصلی آنها در نسلهای اول و دوم بود به سمت فناوری و کارآفرینی گام برداشتند.
دکتر لیلا صادق مقدم با بیان اینکه هدف دانشگاههای نسل سوم و چهارم تربیت نیروهایی است که بتوانند به اقتصاد و نیازهای جامعه پاسخگو باشند، تصریح کرد: در دانشگاه نسل سوم بحث فناوری برای رونق اقتصادی مطرح بود و بعد از آن دانشگاههای نسل چهارم با هدف تاثیرگذاری اجتماعی در کشور شکل گرفت.
وی با بیان اینکه دانشگاه نسل چهارم با توجه به نیازهای اجتماعی شکل میگیرد تا دانشگاه با شناخت جامعه بر مبنای نیازهای آن به صورت فعالانه اقدام کند، گفت: در همین راستا مرکز رشد فناوری و گیاهان دارویی دانشگاه هسته فناوری با عنوان «هسته باغداران چهار فصل» که در زمینه سماق فعالیت داشتند را در این مرکز مستقر کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر اینکه به دنبال رشد علم و فناوری در کنار کشاورزی و محصولات آن هستیم، خاطرنشان کرد: هدف ما حرکت این هسته به سمت ایجاد یک شرکت دانش بنیان و ورود چرخه اقتصادی دانش بنیان به این محصول هستیم.
برگزاری اولین رویداد ملی سماق تلاش دانشگاه در راستای تحقق مسئولیتپذیری اجتماعی است
صادقمقدم ورود دانشگاه به عرصه مسئولیتپذیری اجتماعی را یکی از مهمترین اهداف برگزاری رویداد ملی سماق عنوان و اظهار کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب برای کشت سماق در منطقه تلاش میکنیم تا کشاورزی را به عرصه دانش بنیان نزدیک کنیم و رویداد ملی سماق را در سال 1403 رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه رویداد ملی سماق در دو بخش پژوهش و فناوری پذیرای ایدهها، طرحها و محصولات فناورانه در حیطه سماق خواهد بود، اظهار امیدواری کرد که برگزاری این رویداد زمینه جذب سرمایهگذار و رونق اقتصادی را فراهم کند.
قدردانی معاون فرماندار گناباد از تلاش و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد برای برگزاری رویداد ملی سماق
معاون فرماندار گناباد هم در این نشست با قدردانی از تلاش و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد برای برگزاری رویداد ملی سماق، اظهار کرد: به رغم بارندگی کم در منطقه شاهد بهرهوری بالای محصول سماق به ویژه در مناطق جنوبی شهرستان گناباد هستیم.
سید حسن شریفیمقدم با قدردانی از تلاشهای دکتر صفایی نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در راستای توسعه کشت سماق در منطقه، اظهار کرد: منابع طبیعی باید با احیای طرح آبخیزداری سیاه کوه که اکنون دارای ردیف بودجه هم شده است در راستای توسعه کشت سماق و افزایش درآمدزایی کشاورزان منطقه از این محصول تلاش نماید.
وی با اشاره به سابقه و جایگاه سماق در فرهنگ ایرانی بر تلاش در راستای توسعه کشت و افزایش بهرهوری سماق و در نتیجه درآمدزایی بیشتر از این محصول برای مردم منطقه تاکید کرد.
یادآور میشود، با توجه به سطح زیرکشت بالای سماق در شهرستان گناباد معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی باهدف جلوگیری از خام فروشی محصول سماق و افزایش نقش پژوهش و فناوری سلامت در تولید سلامت محور این محصول اولین رویداد ملی سماق را برگزار میکند.
اولین پیش رویداد سماق با محوریت سخنرانی علمی، رونمایی از پوستر و سایت رویداد و همچنین بازدید از مزارع سماق برگزار شد. دبیرخانه اجرایی همایش هم که پس از این پیش رویداد به طور رسمی کار خود را آغاز کرد از طریق سایت event.gmu.ac.ir آماده پذیرش پروپوزالهای پژوهشی و محصول محور و مقالات مرتبط با سماق است.